Magyar kártyjátékok szabályai

kártyajátékok szabályai

A szabályokról általában

A magyar kártyajátékok szabályait a helyi szokások is változtatják, amik többnyire csak kisebb eltérések. Kártyapartit új partnerekkel érdemes azzal kezdeni, hogy megbeszélitek ki hogy ismeri a játékot és megegyeztek a szabályokban.

Makaó kártyajáték szabályok

A makaót 2 - 6 fő tudja játszani a magyar kártyával, a szabályait egyszerű megtanulni még kisebb korú gyerekeknek is. Ez az amiben a hetessel kettőt húzatunk, a felsővel válthatunk, az ásszal pedig kimarad a következő játékos.

Makaó szabályok részletes leírása itt.

A fajer szabályai

A fajer kártyajátékot 2 - 9 személy játszhatja. A játék célja, hogy cserélgetéskor 31-et vagy a lehető legtöbbet érő lapokat cserélgessünk a kezünkben lévő 3 lapból.

A fajer kártyajáték szabályainak részletes leírása itt.

A 21 kártyajáték szabályok

A huszonegyet 2 - 8 fő tudja játszani, amiben az a cél, hogy 21-et gyűjtsünk vagy ahhoz közeli értéket. Ha többünk lesz befuccsolunk és fizetünk.

A huszonegy szabályok magyar kártyával leírása itt.

Svindli, kamu kártyajáték szabályok

A svindlit más néven a hazudós kártyajátékot 2 - 4 fő játszhatja, a szabályi nagyon egyszerűek. Ez az amiben hazudni kell és az a játékos nyeri meg a kártyapartit akinek leghamarabb elfogynak a lapjai.

A svindli, a hazudós szabályai itt.

Zsírozás szabályai

A zsírozást 2 fő játszhatja és ez az a kártyajáték amiben a 10-eseket és az ászokat kell gyűjtögetnünk, mert azok érnek pontokat a játékban.

A zsírozás szabályai itt.

A snapszer szabályai

A snapszer célja elérni a 66 pontot amivel megnyerjük a leosztást. A leosztások megnyerésével pontokat gyűjtünk, amiből legalább 7-et gyűjtve megnyerjük a kártyapartit.

A snapszer részletes szabályai itt.</